Da li ste se nekada našli u situaciji...

 • poželeli sažet i jednostavan prikaz velike količine podataka na jednom mestu a sada se mučite sa gomilom pojedinačnih file-ova

 • da želite automatizaciju izveštavanja na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou, ali ne znate kako

 • da radite želite budzetiranje, napredne grafikone postavite kpi-eve ali ne znate kako i gde

 • da prodajni tim sporo donosi odluke jer nema dovoljno podataka do kojih može doći lako

Rešenje za unapređenje Vaše karijere postoji.

✅ Obezbedite sebi napredak na poslu

✅ Zaslužite nagradne bonuse zahvaljujući vašem rešenju

✅ Uštedite sebi SATE na poslu i oslobodite vreme za ono u čemu najviše uživate

✅ Učite Power BI kroz rad i praksu na Outliers platformi čime ćete DANAS automatizovati svoj posao 

NAJVREDNIJE NA OVOM KURSU

 • Znanje koje će unaprediti vaš posao i karijeru

  Svaki tutorijal koncipiran je da kompanija lakše prati svoje rezultate, ali i obaveze, zaduženja, u cilju donosenja pravih biznis odluka i unapredjenja posla.

 • 12 modula korak po korak

  U okviru ove edukacije dobijate 12 modula sa korak po korak tutorijalima kako da od 0 napravite prvi dashboard i postavite sve KPI-eve

 • Analiza poslovnih situacija

  Svaka lekcije objašnjena je na osnovu realnih poslovnih situacija kroz koje možete odmah uvideti najbolje načine automatizaciju Vašeg dashboarda.

 • Dvogodišnja pretplata

  Na platformi imate NEOGRANIČEN pristup u svakom trenutku i obnavljate pretplatu na svake 2 godine sa dodatnim popustom.

 • Podrška OUTLIERS tima

  Imate podršku mene i mog tima da u svakom trenutku dobijete odgovor na pitanje

PREPORUKA: Kupi Microsoft Analytics paket sa 7 edukacija i uštedi

Sve o Excelu, Power BI, Power Query, Power Pivot i još Word i PowerPoint na jednom mestu

Kakva je korist polaznika od toga što je Aleksandar Microsoft MVP?

Svakog meseca imam ekskluzivan sastanak sa timom koji u Microsoftu kreira Excel. Pokazuju mi sve najnovije opcije koje će tek izaći. Kada one budu javno dostupne, ti ćeš biti prvi koji će dobiti tutorijale sa najnovijim opcijama koje je Microsoft lansirao.

Sadržaj kursa

Kliknite na strelicu desno i pogledajte lekcije

  1. Dobro nam došli na Power Business Intelligence (BI) kurs!

   BESPLATAN PREGLED
  2. Šta ćemo naučiti na ovoj edukaciji?

  3. Zašto je korisno usavršavati znanje Power BI?

   BESPLATAN PREGLED
  4. Koja je razlika između Excela i Power BI?

  5. Kako da instaliram Power BI?

  6. Važna podešavanja koja treba postaviti

  7. Preuzimanje fajlova potrebnih za praćenje kursa

  1. Upoznavanje sa Power BI okruženjem

  2. Upoznavanje sa Power Query okruženjem

  3. Kako editovati podatke u Power Query Editoru?

  4. Hajde da učitamo sve tabele u Power Query

  5. Zašto je važno da imam u posebnoj tabeli kalendar?

  6. Najvažnija lekcija na kursu

  7. Kako ispravno i pogrešno učitati transakcije?

  8. Kako ustanoviti kvalitet podataka i postaviti ispravan format?

  9. Kviz - Modul 2

  1. Razdvajanje podataka i dokumentovanje koraka

  2. Kako koristiti opciju Format za sređivanje podataka?

  3. Sređivanje podataka regiona razdvajanjem, formatiranjem i spajanjem

  4. Standardizacija naziva proizvoda

  5. Kako zameniti vrednosti u tabeli?

  6. Kviz - Modul 3

  1. Transformacija numeričkih vrednosti

  2. Uvećanje cene i zaokruživanje podataka

  3. Kako upotrebiti fiktivne opcije u editovanju podataka?

  4. Čemu služi opcija Statistics?

  5. Kviz - Modul 4

  1. Kako organizovati datume u Power BI?

  2. Zašto je važno da imamo dan, mesec i godinu u datumu?

  3. Kako praviti uslovne kolone za grupisanje podataka?

  4. Znam šta treba da dobijem, ali ne znam kako da izračunam to?

  5. Znam kako da izračunam, ali ne znam gde da ukucam?

  6. Kako ažurirati i čuvati nove podatke ili izmene?

  7. Kviz - Modul 5

Sve o Power BI na jednom mestu

Predavač i osnivač Outliers platforme

Prvi i jedini Microsoft MVP u Srbiji specijalizovan za Excel

Founder & Educator Aleksandar Grasic

Upoznajte Aleksandra, osnivača edukativne platforme Outliers: - vizionar u analizi podataka: Aleksandar je stvorio Outliers edukativnu platformu sa misijom da unapredi produktivnost zaposlenih u analizi podataka i pomogne kompanijama i preduzetnicima da donose podacima vođene odluke za povećanje profitabilnosti. - domet edukacija: Kroz Outliers platformu, Aleksandar je doprineo razvoju preko 7.000 profesionalaca iz više od 100 kompanija, jačajući njihove data analytics timove. - influencer u industriji: Na društvenim mrežama, poznat kao @excel.grasic, Aleksandar vodi zajednicu od preko 200.000 članova, deli savete i unapređuje znanje u oblasti analize podataka. - priznanja od strane Microsofta: Dvostruki dobitnik prestižne titule Microsoft MVP (Most Valuable Professional) u kategoriji Microsoft 365 Apps & Services, Aleksandar je priznat kao jedan od svega 3.000 globalnih eksperata, i jedini u Srbiji u ovoj kategoriji. - bogato profesionalno iskustvo: Pre Outliersa, Aleksandar je ostvario značajne uspehe u fintech industriji u BlackRock-u, i stekao dragoceno iskustvo u mobilnom bankarstvu i telekomunikacijama, radeći za Telenor banku, Telenor i Republički zavod za statistiku. - akademska uloga: Kao predavač na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, prenosio je znanje studentima kroz predmete o ekonomiji, statistici i informatici. - posvećen preduzetništvu i razvoju zajednice: Aleksandar je aktivan član u više udruženja, uključujući Upravni odbor Udruženja mladih privrednika Srbije, član Srpske asocijacije menadžera, i deo vodećeg tima Srpskog društva veštačke inteligencije, gde doprinosi razvoju preduzetništva i profesionalnog usavršavanja. Pridružite se na putu razvoja na platformama Linkedin, Instagram, TikTok, Youtube

Ove kompanije su unpredile svoje poslovanje zahvaljujući Outliers platformi

Za grupni trening u Vašoj kompaniji popunite formu ovde

Izuzetni polaznici koji postižu natprosečne rezultate

Evo šta kažu oni koji postižu natprosečne rezultate

Jelena Lazarov

Finansijski analitičar, Silver Bell Group

Zadovoljstvo mi je da istaknem da se kurs Aleksandra Grašića odlikuje sjajnom organizacijom nastavnih jedinica, predavač poseduje izuzetno znanje i iskustvo, kao i kontinuiranu posvećenost i izrazitu želju da ga prenese svojim polaznicima. Konstantno učenje vodi nas tome da se istaknemo na tržištu rada i ostanemo konkurentni, a na ovom kursu kroz fantastično osmišljen proces učenja koristi se vaše vreme i energija predavača da se zajedničkim zalaganjem približimo tom cilju. Aleksandar je odličan partner i podrška na putu da postanete sjajan kandidat za posao ili stvorite dodatnu vrednost svom poslodavcu, korišćenjem naprednih alata poslovne analitike gde stičete sposobnost kreiranja kvalitetnih izveštaja brzo i efikasno koji dalje pomažu donošenje poslovnih odluka pravovremeno. Posebno sam zadovoljna mogućnostima koje platforma za učenje pruža jer mi je značajno skratila vreme oko organizovanja termina nastave. Aleksandar je u potpunosti opravdao moje poverenje, moduli su bili efikasno osmišljeni i uložio je veliki trud da samu obuku dodatno prilagodi ličnim potrebama i pojasni mi strpljivo i postupno sve nedoumice koje sam imala. Na osnovu pozitivnog iskustva i uspešne saradnje sa sigurnošću preporučujem ovaj kurs ostalim pojedinicima ili kompanijama koje imaju potrebe za usavršavanjem i daljim profesionalnim razvojem. Jednom kada krenete da sarađujete sa Aleksandrom, nećete imati potrebu da tražite drugog mentora.

Mina Milivojević

Trading Assistant, Merkator

Krenula sam na Excel kurs kod Aleksandra sa manjim predznanjem. Sa svakim časom sam bila sve zadovoljnija i jedva čekala sledeći. Pored znanja koje sada imam, najviše mi se svidela ažurnost, strpljenje, podrška i objašnjavanje funkcija na najjednostavniji način. Kad god sam imala problem, u kratkom roku sam dobijala smernice i pomoć u rešavanju istog. Kada su me pitali na intervjuu za posao da li volim da radim u Excelu, odgovor je bio "ne, učim ga jer mi je potreban". Posle Aleksandrovog kursa, obožavam da radim u Excelu, da istražujem nove funkcije i izazove. Ukoliko nekad ne uspem da dodjem do rešenja, Aleksandar ponovo bude ažuran i spreman da pomogne. Topla preporuka za sve koji žele da unaprede svoje znanje uz odličnog predavača!

Mladen Krajnić

Sales Operations Support Analyst, NCR Srbija

Ovaj kurs je sjajan. Naučiće vas osnovama, kako da radite funkcije, da ih ugnezdite, da radite baze, Pivot tabele, da sve lepo vizuelno predstavite i plus još dosta trikova, prečica i caka da vam Excel iskustvo bude zabavno i lako. Pored svega ovoga imate i zabavne projekte koje prolazite sa fenomenalnim Aleksandrom, koji je neverovatan učitelj, strpljiv, jednostavno objašnjava, uvek je dostupan kad vam treba pomoć i lekcije koje je napravio su vrhunskog kvaliteta, lake za razumeti i praćenje dok vežbate rad u Excel. Što bi rekli 10 out of 10 je moja ocena za kurs i Aleksandra. Tople preporuke za sve koji bi da uzmu ovaj i sve ostale kurseve od Aleksandra.

Često postavljena pitanja:

 • Kada se održavaju časovi? Meni odgovara samo određenim danima.

  Kupovinom edukacije dobijate pristup platformi za učenje i možete učiti kad god Vama odgovara i tempom koji Vama odgovara. Pristup platformi je samo Vaš i možete se podsetiti lekcija u svakom trenutku.

 • Kome da se obratim ako imam pitanje u toku edukacije?

  Outliers tim će Vam biti podrška za sva Vaša pitanja u svakom trenutku. Na kraju svakog modula ćete dobiti feedback za projekat koji treba da uradite i pošaljete na uvid Outliers timu. Takođe, dobićete odgovore i za sva dodatna pitanja.

 • Da li mogu platiti kurs preko firme?

  Apsolutno. Popunite formu i čekirajte da ste pravno lice. Nakon što popunite formu, dobićete profakturu Outliers firme i podatke za uplatu edukacije. Za sva dodatna pitanja pište nam na [email protected]

 • Želim trening za ceo tim u svojoj kompaniji. Gde da se javim?

  Popunite formu koja se nalazi na sajtu i bićete kontaktirani u najskorijem roku ili se javite na mail [email protected] i vrlo rado ćemo organizovati edukaciju za Vaš tim.

Počni već danas da radiš pametnije a ne napornije